21 April 2010

Mak datang K.L

14hb hari tu mak aku mai umah aku..mai tak rancang terus jadi..sebelum ni kemain lagi rancangnya..asik tak jd jer..last2 malam tu aku call aku cakap ngan mak aku..mak mai ja la umah along dulu..sebabnya hari Ahad tu kami nak mengahantar rombongan Sepupu aku bertunang kat Sungkai..Mak aku pon apa lagi..cakap jer suh mai KL..laju jer..kalo bleh malam tu jugak dia nak naik bas..huhuhu..Aku cakap  mak mai ngan adik Ikin dah la sebabnya yang lain-lain tu sekolah..

berlatarbelakangkan pejabat perdana menteri


Keesokkan harinya mak aku naik la bas ekspress dari Sungai Petani ke KL..aku suh la mak aku turun kat Hentian Duta..mak aku cakap bas yang dia naik tu tak benti kat situ..dah tu benti kat mana? dia kata turun kat Bukit Jalil terus..pulaaakk..Mak aku kata..hang cakap ngan drebar bas nih..aku cakap laa..Pakcik turunkan la mak saya tu tepi Shell Tol Jalan Duta..sebabnya bas tu tak benti hentian Duta..senang sikit dekat ngan umah aku nak pi amik dia..kalo nak ke Bukit Jalil tu maklum saja la..dah la jauh pastu tatau plak tempat baru tu kat mana..

Petang tu lebih kurang koi 3 lebih mak aku tepon dia dah sampai..asben aku arr gi amik sebab hari tu dia Off..punya la sonok adik aku tu..mak aku cita...dlam bas dia tak reti dok diam..pi depan..pi belakang.siap tukaq2 makanan lagi ngan org dlm bas tuh..ahahah..aku tanya mak aku..makan dak dlm perjalanan tadi..mak aku cakap dia tak berani nak makan..takut org tinggai bas..ahahah lawak tol..aku suh la mak aku masak apa yang patut..sebabnya aku takdan nak masak..aku keja hari tu..


latar belakang masjid pulak..


Sian plak kat mak ngan adik ikin..time kami laki bini pi keja depa berdua dk kat umah..suh turun bawah..takut plak..tapi yang bestnya tu..aku balik keja ja mak aku dah siap masak tghari..dah siap sidai dan lipat baju..aku tak bg buat suma tu..tp dia nak wat jugak..mak aku mana reti nak dok diam...pelik kalo dia dok diam..dok saja tak buat keja..

Malam hari Khamis tu free..aku bawak la mak aku jalan2 pi Shah Alam..dia cakap dia nak pi umah kawan dia kat balai polis Seksyen 6..lama btoi aku tak jumpa Cik Som tuh..masa dia pindah aku kecik lagi..balik dari umah kawan mak aku tu..kami p lepak2 sat kat Dataran Merdeka..sonok la adik ikin pi tempat lapang camtuh..


kami berempat ja..


Mak aku sonok dok umah aku..dia kata nanti cuti skolah nak mai lagi..aku pon suka..sebab mak masak..ehehe..jarang bleh rasa masakan dia..balik kg ja la bleh rasa pon..lagi2 aku tgh pregnant nih..dia tak bg buat keja sgt..huhuuh

hari sabtu plak..pi jalan2 kat putrajaya..bawak mak pi umah kak miza kat Presint 11..depa masak macam2 tghari tuh..lepak2 sat..pastu nak balik dah la..pi bawak mak pusing2 kat Dataran Putrajaya tuh..bergambar 5,6 keping pastu nak ujan plak..tak bleh nak dok lama2..lagipon asben aku shift malam hari tu..

malam tu keletihan kononnya nak lena awai la..sekali sedara belah asben aku pulak mai..mak aku dah hampar tilam terpaksa gulung balik,,ekeke..tu laa aku cakap dahh..mak awai sangat hampaq tilam nih..sedara asben aku saja ja mai jalan2 kat area Chow Kit tu nak pi makan nasik lemak sedap so singgah naik umah dulu..aku sempat goreng karipap frozen ja..sapa suruh..mujoq ada jugak..kalo tidak aku jamu ayaq teh kosong ja..hihihihi


eksen btoi..


Hari Ahad nya plak ..mak aku pon dah bersiap2 suma..awai dia bangun..nak ikot rombongan org betunang la katakan..lagi 5 minit kui 8 asben aku balik la keja..sekalinya aku dengaq siren bomba tu bunyi..bunyi panjang tu maknanya ada kebakaran..apa lagi..neno neno neno la lori jentera tu kuar parking..sian plak kat asben aku dah la shift malam..pastu pg ada api plak.dari bilik aku, aku nampak asap kepoi2..rupanya kebakaran tu kat Jalan Ipoh..memang nampak sangat la..umah aku kan tingkat 11..
Aku bersiap awai2..wat sarapan siap2 sebab dlm koi 9 asben aku mesti balik..tgk2 btoi..dia balik..rehat2 sat, makan apa suma...koi 10 kami gerak..


dua2 dah gumuk..huhuh


Lebih kurang koi 11 lebih kami sampai kat Tol Sungkai seperti yg telah dijanjikan dengan ahli rombongan yang lain..sekalinya..aku nak tepon kat Ayu cakap yg aku dah sampai tol tuh..tgk2 org len lak call aku..Kak Miza yg dok putrajaya tu on da way nak ikut gak rombongan..lorr semalam cakap takmo pi..kena tunggu gak la kami dalam sejam lagi..hadoww..perut dah lapaq nih..takpa la..dok bawah pokok kat situ..akhirnya..sampai la depa..nak masuk ke Felda Besout 5 dalam tu pulak..berapa minit nak sampai..dekat pukui 2 baru sampai..

Bincang punya bincang..akhirnya selesai..petang tu mak aku ikut pakngah aku balik sebab dia nak balik kedah esok..aku ingat mak lepak2 umah pakngah dulu..tgk2 malam tu koi 12 mak aku dah sampai umah..dia cakap pakcik (bapak tiri) amik dia malm tu jugak..ok laa..janji selamat..

3 comments:

✿ EyZa ✿ said...

haaa..bole comment dah.. :)

khairuLAzwan said...

waaa.. cantek nye makcik jam...

hasleenda said...

k-own : heheh tq2..

dikwan : besa ler..mak I kan vouge..ahaha

Commercial Break!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...