02 October 2012

Prophetic Parenting Cara Nabi Mendidik Anak

Assalamulaikum..dan selamat pagi..

Dah seminggu tak hapdate ape2 entry kan...tak sempat laa nak update2 sekarang..malas pon ade sama sebenarnye..hehee

entry hari ni nak mengesahkan bab tajuk yang saye tulis kat atas tu..
Alhamdulillah semalam dapat gi amik buku ni kat member..mmg bagus bukunye..sesuai untuk para ibu bapa hatta yang tak kawen pon bleh baca jugak..bagus untuk pengetahuan..

Buku ini diterbit oleh Pro-U Media ditulis oleh DR. Muhammad Nur Abdul Hafizh Suwaid. Buku ni layak untuk menjadi pedoman dan panduan dalam metodologi pendidikan. Korang bayangkan yer.. sume benda diajar dalam ni..dari anak tu baby lagi..cara anak tidur cemana mak bapak kena betulkan, cemana nak belikan mainan anak2..sume ada diberitahu dalam buku ni.. Aspek akhlak anak2 dengan orang tua..semuanya ada di ajar di dalam buku ni berserta ayat Al-Quran sebagai nas /dalil yang sahih..

Tak guna cakap banyak..Memang BEst buku ni..korang sume wajib beli dan baca..memang banyak manfaat buku ni..Buku berbahasa Melayu ye..walopun datangnya dari Indonesia..tapi bahasanya mudah difahami..takde la sampai korang nak bukak kamu Indon plak kan hehehe.. 

Kalo nak beli bleh beli jugak ngan saya.. bleh tanye2 kat sini atau PM kat FB saya yer.. 




1 comment:

♥wAwA♥ said...

very interested! bpa hengget kak ni...

Commercial Break!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...