08 June 2010

Besarnya ciptaaan Allah...

Morning kawan2...

Sedar tak sedar..baby dalam perut saya ni dah 26 weeks dah..maknanya ada lagi 2 minggu genap 7 bulan..sekejap jer kan..lagi 2 bulan cukup la 9 bulan..tak sabar nak menunggu kelahiran bayi sulung nih..dalam perasaan tak sabar tu ada jugak ketakutan..Harap2 semuanya selamat..Insyallahhh..

Betullah la org cakap time mengandung ni menguji kesabaran dan keimanan kita..yer la..sekejap2 cuti, sekejap nak makan itu..nak makan ini..tp alhamdulillah bagi saya yang tak mengalami alahan teruk ni..Aku kuatkan jugak diri ni..jangan malas2..mengandung bukan alasan untuk bermalas2 dan mengambil kesempatan untuk meraih simpati orang lain..Setakat mana yang kita mampu buat..kita buat..bukan ape..kalo kite malas2 time pregnant nih..nnti turun ke anak perangai tu..hohoho taknak anak sok besar malas2..susah nak suruh wat sesuatu keje..

Sebelum mengandung nih..saya jarang nak amik cuti..hari cuti pon saya keje..tp sekarang sebulan sekali mesti saya cuti untuk pegi check up..time ni jugak la..suspek kencing manis la..darah rendah la..darah naik la..macam2..yerla..segala2nya berkongsi dalam satu badan..Dulu..nak kata saya ni jumpa doktor sebulan sekali pon takder tau..sekarang sebulan sekali kerap jumpa doktor..sebabnye saya disuspek kena kencing manis..dah berapa kali kena amik darah..dah berkali2 la..itu semuanya biasa bg ibu2 mengandung...takpe..pahala besar tu..

Sekarang saya dah rasa baby dalam ni dah bergerak2..tendang2..hohoho camni rupanya org mengandung rasa..saya sekarang ni dah cepat mengah..tercungap2 jadinyer..malam jer time nak tido..time tu la baby stat bangun..ajak main ngan dia agaknyer..jenuh bersembang2 suh dia tido balik sebabnye sok pg saya nak gi keje plak..

hurm..saya nak kongsikan cemana baby saya yang 26 minggu ni berada di dalam perut..

haaa..ni la rupa kedudukan baby sekarang nih...


Nanti dia akan berubah pusingan plak..maka makin membesar la perutku..Hopes semuanya selamat ...insyallahh..kat sini saya jugak nak kongsikan doa yang baik semasa mengandung...Amalkan ketika lepas solat..






5 comments:

gadis comel said...

dah tk lama lg dah weh.. jaga diri elok2.. hg dh nk ada anak dh pun, aku tak kawin lg.. huhu.


>diktie<

hasleenda said...

tu la hang..jgn la lambat2..huhuh

Hanie AbadieY said...

indahnya ciptaan Allah... best la ang weh...leh rasa tendangan baby.. adoii... indahnya... tak sabaq neh aku nak kawen.. diktie.. tak lmbat lg dah ang tue...

hasleenda said...

eheheh..tu ka muhaini..dah rasa dah suma tuhh..kadang lena pon terganggu sebab alam2 suka dia bangun..hang bila lagi wehh??

gadis comel said...

hehe. kawin tu sebab jodoh dah sampai. anak tu pulak ibarat rezeki. ;p

mula2 kita setelkan dlu bab kawin, lepas tu ank menyusul.(insyaallah kalo ada rezeki)

hehe.

Commercial Break!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...