07 June 2010

Suamiku oh Suamiku..

Salamz all...

Today saye takder apa nak citer..tapi saja la nak hupdate belog saye neh..haha..cikgu2..jangan heran dengan kesalahan ejaan yang sengaja saye buat neh..memang disengajakan pon...hihihi..blog saye..suka hati saye la kan nak taip cemana pon..wakaka..

Alhamdulillahh..dah nak masuk 7 bulan  dah usia perkahwinan saye..kejap jer kan..dan perut saye membuncit jugak seusia dengan perkahwinan nih..Alhamdulillahh rezeki yang Allah berikan pada tahun ini melimpah ruah sekali..walaupun tak dikurniakan duit beribu ringgit, walaupon ditambah gaji kami berdua takla cecah gaji cikgu sebulan, yala..potongan sana sini..nak ada harta kena berani berhutang bukan?..tapi kami bahagia..hidup dengan apa yang ada..dan tidak meminta2 apa yang tiada..

Thanks to God sebab kurniakan dia sebagai suami, kawan dan teman hidup saye..Biarlah orang tengok kami cam Beauty and the bees ke..laki saye tak ensem ke..saye tak lawa ke..ada aku kesah??..Allah dah tentukan jodoh seseorang tu ada baik dan buruknya..jadi terimalah jodoh kita seadanya..

Kalo kita tanya kat org..mesti nakkan org yang ensem, lawa, kaya, tapi apa maknanya kalo ensem tapi tak reti nak hargai perempuan..tak tau nak hormat org tua..tak guna jugakkan kan? Kalo kaya pon tapi tak bahagia..tak guna jugak..barang bleh dibeli dengan wang ringgit..tapi hati dan perasaan, kasih sayang? bleh ker beli ngan duit? Mana ada kat dunia ni benda yang perfect..so..jangan menilai kalo org tu cantik cam siti nurhaliza pon tapi suaminye atau kapel dia wat sakit mata korang..itu adalah ketentuan Allah..jangan pandai2 nak nilai ketentuan Tuhan okeh..


haaa..tgk gelagat dia? tak sakit jiwa orang gelak? ahahha


Hahaha..apa yang saye  merepek neh?? cam bagi ceramah plak..hihihi..takper..itulah yang terbit dari hati saye..tgh ada mood rajin menaip okeh..

Ha..berbalik pada cerita saye..saye sebenarnya nak cita pasai soulmate saye sorang neh..sapa lagi ..Husband I laa..takkan saye nak citer pasal laki org lak kan? nak kena sekeh la tuuhh..

Saye sebenarnya tak kenal pon dengan mamat neh..mamat mana..iskk laki saya lahh..haa..saye kenal dia pon disebabkan sepupu saye yang ejas2 kenalkan saye dengan beliau neh..kami berkawan secara senyap2..tak berani secara terang-terangan..eheheh..last2 dah kompem declare baru bgtau..hihihi..

ahh malas la saye cita panjang2..dlm entry yang lama pon ada dah saye cita..korang belek la sendiri blog saye nih..Sepanjang saye hidup ngan suami saye nih..hidup saya Alhamdulillahh..hari2 penuh ceria..penuh gelak ketawa..kalo bergurau tu sampai kuar air mata saye gelak..kadang kalo saya moody, dialah yang penyembuh moody saye tuh..kadang gelagat dia tu watkan saye nak tergelak..sebenarnya dia tak wat lawak pon..tapi saye nak gelak jugak..ahahah saye gelak jugak sekarang..


tgk!..tgk!!..tak bleh bergambar senonoh ckit..

Kadang2..dok saja2 kat umah tuh..dia bleh wat jalan cam org cacat la..wat muka tak senonoh la..kadang kalo org tgk kami ni mungkin bergurau kasar laki bini..main sekeh2..tampar2 manja..kadang saye kepit kepala dia kat celah ketiak ala2 WWF tuh..kira hapa..dia pon wat saye camtu jugak..ahahahha..

Bab makan plak saye senang btol ngan dia neh..ada nasik ngan lauk simple 1 macam pon dah cukup..saye plak yang tak bleh nyer..kesian plak saye tgk makan lauk 1 macam jer..buleh2 nak ada 2 jenis lauk kan..terima kasih sebab memahami isterimu yang sedang sarat ini..ehehe..senang btol nak jaga dia neh..tak cerewet bab makan..apa yang ada kami balun jer..susah senang kami berdua..tak menagih simpati orang..yang penting kami happy..walaupon banyak masalah2 kecil disekeliling kami..Orang kalo takder masalah tu bukan orang normal kan?


hadeiiii..pening aku tgk..huhuhu


saye teringat satu hari tuh..husband saye ni berazam takmau makan malam..dia kata nak diet..sebab baju ngan suar dia banyak dah tak muat..ehehhe bukan salah saye arr..seb baik dia salahkan sabun basuh..ahahah dia kata sabun basuh tu MURAH SANGAT kot sampai kecut habih suma baju2 dia..ahahah..malam tu dia cam lapar..di bukaknyer peti ais..tgk apa benda pon takder utk di makan..hurm..saye tengokkan jer gelagat dia..pastu dia cakap ngan saye..'duduk depan tv ni diam2..jangan gi mana2..pesal lak neh..saye ikut dia masuk dapor..saye tanya la nak cari apa..korang tau dia amik ape? TEPUNG PULUT..saye tanya la nak watpe ngan tepung pulut..nak wat kuih ker...takkk..dia jawab..mana tepung nak wat jemput2..haaa..tepung gandum..pastuh lepas saye bg dia tolak saye suh dok depan..saye dok intai2 jugak dia nak wat apa..ahahah..siap kunci2 lagi pintu dapor tak bg saye tgk..ahahah..saye dapat rasa dia nak wat jemput2..sebabnya sambal ikan bilis tghari td ada lg..tekaan saye benar belaka..ahaha tak sangka husband saye ni pandai wat cucoq..wahaaahah sedap2..tq yer..kenyang dan licin la sambal tu kami berdua kerjakan..ekekek

Dah  la tu..cukup la saya cite..kang org jeles lak baca cita saye nih..hihih..sapa tak jeles dengan kebahagiaan org lain..cukuplah apa yang saya alami ini membahagiakan saya dan dia..lagi2 saya bakal jd ibu..mesti la kene sayang lebih kan? ehehe..apapon..doakan kami bahagia hingga ke akhir hayat...aminn...

2 comments:

PENSIL KAYU said...

semoga hang berbahagia dengan suami tercinta....

Mummy Muslimah said...

Its good to have a husband with cute sense of humor.. congrats..

Commercial Break!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...