09 September 2012

Susahnya Hati...

Erm...susah hati btol la hari ni...dah 3 hari Hakimie tak berselera nak minum susu..tak sedap katanya..pelik btol..sebelum ni dia adalah peminum susu yang tegar..heran..

Hari Khamis baru2 ni lepas amik dia dari umah pengasuh..asben cakap Kimie muntah2..sampai satu tahap muntah air saja..pucat lesi muka dia..dah elok tak muntah..datang plak cirit birit..apa lg..mesti keracunan makanan ler tu..ntah ape yang di makan pon tatau..

Mengikut pengalaman kalo anak dah kena cirit birit tu kena stopkan susu yang dia minum skrang..sbb susu bebudak kan ada lactose..lagi teruk cirit birit nnt..so bg ubat ape sume..Alhamdulillahh cirit birit dah kurang..takde banyak2 cam sebelum2 ni..

tapi masalahnya sampai hari ni dia tak nak susu dah..agaknya stop susu yang dia minum utk rehatkan perut tu ke..bila dah tak cirit ni sy bg semula susu biasa dia minum tu..bila suh minum dia cakap tanaakkk..di paksa2 pon cakap tanak..minum dua sedut jer dah tanak..herannn..

Kawan2 ada suggestion tak ? harap2 benda ni tak berpanjangan laa..ermm..aduhai Kimie..kesian la ibu..minggu depan dah masuk 2 tahun dah..takkan nak putus susu dah kot..

Susu yang ade kat sebelah dia tu..sampai ke malam tak jamah.. hurmm..masa ni baru lepas mandi..then dia lali2 jer nak tdo balik..masa ni dia makan buah anggur pon tak larat..mata pon nak terpejam2..

2 comments:

- GC - said...

sian kat kimie weh.. hrp2 dia back to normal lah..

hasleenda said...

tu arr..harap2 back to normal..

Commercial Break!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...