07 December 2010

SALAM MAAL HIJRAH

Assalamualaikum semua..
tgh buat ape tuh?
maybe ada yang dah tido dah kot..
Esok cuti..ape prgoram u olls??
ada nak kemana ke?

Ptg td balik dari keje igtkan jalan ok macam biasa..
sebabnye balik pukul 4.30 tak budget kat jalan nak balik KL ni jem..
mungkin disebabkan esok cuti sehari..ramai org amik peluang nak balik ke kampung..
takpon masing2 ada program..lepas habih keje terus nak chow

Mau tak nye..KL - Putrajaya..habis pemandu berhemah bawak baru 35 minit..
kalo saya yang terlebih berhemah ni 20minit dah sampai..ehehehe
biasalah KL..kalo ada eksiden kecik je pon kadang jem nya ber jam2 kena tunggu..
tapi bila jalan tak jem mulala pikir..eh mane kete yang banyak2 hari2 tu..
dorang tak keje ke hari ni,,takpon pikir..ade jalan kena tutup ke ha...? ahahha jadi pelik plak bila tak jem..
bila dah jem..merungut2 plak..

Ape2pon..ikutkan bulan islam..esok 1 Muharram..genap la setaun perkawinan saye dengan suami terchenta..
kalo kalendar Masehi tu 18hb ni baru enibeseri..Apa yang paling penting..taun baru masuk lagi..ape penghijrahan yang telah kita buat..adakah semakin baik..atau semakin buruk..atau still ditakuk lama..tepuk dada tanyalah IMAN..tanyalah Hati..bergerak seiring dengan minda..Kalau kita tak berubah..sape yang nak ubahkan diri kita..kan?

Salam Maal Hijrah untuk semua! :)

3 comments:

Tomato Gurl's Life said...

salam maal hijrah...

p/s: blog cik tom hanya share setakat apa yg cik tom tahu..huhu..kena sm saling tolong menolong..

hasleenda said...

ciktom : salam maal hijrah..papepon thanks ye ciktom leen pon dah banyak blaja dari blog kawan2 yang lain..

Tomato Gurl's Life said...

ur wlcm..xpe kita sesama blogger kena tlg menolong..thanks tau nak share tips kerja tue..kalau dah buat nati bgth ye..thanks sekali lg :)

Commercial Break!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...