22 February 2011

Sakit hati dipagi hari

Assalamualaikum dan salam sejahtera sume..

Ermm..bukan nak membebel ape la kan..cuma nak berkongsi pendapat bagi  sesetengah pemandu rakyat Malaysia nih...saya bukan nak cakap saya terer memandu ke apa ke tak..tapi nak kaborkan segelintirnye yang suka lambat2 bawak kete..ye saye tau awak yang tuh banyak masa lagi nak sampai kat opis..tapi bawak lambat pon mesti lah berhemah..ini tak..disebabkan dia sorang yang lambat ..habis orang lain pakat lambat semuanya..berderet beratur belakang dia..klik2 high beam pon wat tak reti..kalo bawak di lorong paling kiri tak kisah..ni kadang kat lorong paling kanan dia nak slow2..tak kisah la laki ke pompuan yang bawak nih..nak bercinta ke, nak lambat2 ke..SILA BERADA DI LORONG PALING KIRI okeh....jangan menyusahkan pengguna jalan raya yang lain..

Kadang tu..ade pulak...yang tak tau lorong nye..nak kata tengah tak tengah..nak kata kiri tak kiri..nak kata kanan tak kanan..kita nak memotong pon rasa was2..kang ke longkang peginye..tak pasal2 jer kan..contoh macam semalam time nak balik keje..ada la satu kete myvy putih nih dok kat lorong kanan..bawaknye 60km sejam..lorong kanan tu patutnye berapa?? korang sila jawab..bila dah potong..saya tengok..pompuan tu bleh plak tongkat pipi dia..sikunye tu letak kat tingkap tu...aiiiii baran je rasa..saya tengok pemandu lain pon cam hangin je..dah tau tengah angau ke, ada masalah rumah tangga ke, nak layan perasaan ke..SILA BERADA DI LORONG KIRI okeh!




Macam pagi tadi plak..ni satu hal lagi..kalo dah tau lambat..jangan la suka follow2 kete orang rapat2 kalo rasa diri kita sendiri tu tak berapa nak kompiden menekan brek..pastu plak yang kita ni jenis tekan brek kuat2..mengejut2..silap hari bulan tak kita langgar orang..orang langgar kita..hati2..jangan ikut terlalu rapat..papehal kita ada masa untuk membrek..pagi tadi masa saya nal datang keje..4 bijik kete berlanggar..haa tu la padahnye..jangan pentingkan diri sendiri..

Kalo nak di cakapkan hal lain2 banyak lagi..kadang tu saya wat kesimpulan sendiri..Biar bawak laju, asal laju kita tu dalam kadar yang selamat.. tapi jangan lambat  sampai kita menyusahkan orang lain.

2 comments:

Cekodok said...

heehehe.. bahaya2... sabar2.... fuhh.. panas ni....

hasleenda said...

hahahha..tau pon..panassss je kan..kalo nak lambat..nek beskal la wehhh

Commercial Break!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...